Senaste Nytt        

2013-12-18
2013-12-15

Jaha, så var julmarknaden avklarad för i år. Mysigt som vanligt trots lite blötsnöväder. Det var många roliga knallar med hemgjorda närproducerade ostar, korvar, rökta köttbitar och fiskar, honung, svamp, syltprodukter, bröd bakat på plats, te, vårrullar och mycket annat. Och förstås stickat och slöjdat och sytt och pysslat och målat glas. Det är otroligt vad dom är duktiga att få till. Dessutom hade vi ju vårt egna fina luciatåg och durspelande tomtar. Några andra gulliga inslag var ponnyn Primus från Rotvik som körde hästskjuts och Hannas bagge Sebbe som gick och bräkte och nosade på folk. Varm korv, glögg och café för dom som var sugna och skinklotteri och julklappstombola för den som ville prova lyckan. Jag vågar säga att våran marknad är lite utöver det vanliga. Så kom igen nästa år både du som var där och du som missade tillfället!
Efterfesten i Skumucken bjöd på massor av välsmakande mat och det var högt i tak. Ett lotteri på överblivna julklappar och Tommy ”underhöll” som vanligt med lite bus kring dragningen.
Vi tackar alla som var med och arrangerade vår Julmarknad och tack till alla som kom och besökte den. Ni är alla hjärtligt välkommen till nästa års Julmarknad och naturligtvis till alla andra arrangemang som Tomtarna anordnar.

GUDRUN - FESTKOMMITTÉN

2013-12-15

Nu har de första bilderna trillat in från årets julmarknad.
Foto:Hans Zetterberg

Klicka knappen nedan för att se bilderna...

Se bilder!

2013-12-14

Förberedelser inför lördagens julmarknad i Skatan
Bilderna är tagna under torsdagen när vi hängde upp belysning, skottade snö och gjorde en massa annan nytta inför årets Julmarknad!
Klicka knappen nedan för att se bilderna...

Se bilder!

2013-12-08

Nya färska bilder från HLR-utbildningen i Skumucken.
Nu kan vi känna oss trygga med att fler har kunskap som kan rädda liv!
Bra jobbat!
Klicka knappen nedan för att se bilderna...

Se bilder!

2013-11-29

BLI MEDLEM DU OCKSÅ……vi ser gärna fler i vår verksamhet!
Klicka knappen nedan för att läsa mer...

Bli medlem!

2013-11-15

Tomtarnas Julmarknad!
Klicka på bilden för att se affischen i ett större format.2013-11-05

Hjärt & Lungräddning i Skumucken!
Klicka på bilden för att se affischen i ett större format.2013-10-27

Bilder från COGNACSPROVNINGEN

Bilder från lördagens tillställning i Skumucken finns nu att beskåda i vårt bildarkiv.
Idag söndag den 27 oktober har vi städat i Skumucken efter gårdagens fest. Nu är det skinande blankt och på onsdag väntar ytterligare en YOGA omgång.

2013-10-27

KOMMENTARER FRÅN LÖRDAGENS COGNACSPROVNING:

RUNE SUNDBERG:
En jättetrevlig kväll med intressant provning och mycket god mat.

BARBRO PERSSON:
Kanonbra tillställning. En eloge till alla som bidragit till att vi kan ha en sån här unik tillställning i vår lilla by.

MATS OLSSON:
En mycket intressant föredragning, Stefan var duktig på att beskriva hur man tillverkar cognac och man fick en bra inblick i processen, från ”Ax till limpa”. Cognac är inte precis någon standard dryck. Som sagt var, det var trevligt, billigt och mycket bra mat.

MARGARETA LARSSON:
En mycket trevlig kväll. Stefan var rolig att höra på och han pratade ett språk som alla förstod. Fick klart för mig att cognac tillverkning är en komplicerad process. Sist men inte minst, god mat och trevliga människor.

ELISABETH OLSSON:
En jättebra och jättetrevlig kväll. Blending Master Stefan Mårtensson var duktig och rolig att höra på, dessutom hade tjejerna lagat mycket god mat.

URBAN NILSSON:
Kul att Stefan kunde ställa upp, han är den ende i Sverige som numera blandar och tillverkar cognac i Frankrike. Stefan ansvarar i första hand för Grönstedts cognac som under åren har mottagit en hel del guldmedaljer på ”INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION”som hålls i London varje år. Alla verkade var intresserade av den information som Stefan levererade kring tillverkning, tappning och förtäring av nämnda dryck. Tack till Stefan som lagt ner mycket tid till planeringen av kvällen och som dessutom såg till att vi fick prova 5 härliga kvaliteter. Festkommittén gjorde som alltid en fantastisk insats och levererade bra stämning och jättegod mat. Nu har vi avverkat en öl provning och en cognac provning, ser fram emot nästa provning vad det nu blir får väl framtiden utvisa. Tack till alla som var i Skumucken och som gjorde kvällen minnesvärd. Det är inte hel fel att var medlem i Tomtarna eller hur?

2013-10-24

Meddelande från Festkommittén:

Idag har vi varit i Skumucken tillsammans med Master Blender Stefan Mårtensson för att slutföra planeringen av cognacprovningen nu på lördag. Är övertygad om att det kommer att bli en mycket intressant och trevlig lördagskväll, som vanligt bör tilläggas. Det som skiljer Stefan från de flesta andra är att han tillbringar halva sin arbetstid i Frankrike med att blanda cognac och har därför både teoretisk och praktisk kunskap i ämnet. Festkommittén lägger ner all sin energi för att alla ska trivas och ha kul.

2013-10-22

Brospann & Nakna bockar

Brobygge & byns bock finns förevigade i vårt bildarkiv

Se bilder

2013-10-21

Slutsålt!
Information till alla som ”ropar” efter biljetter.

2013-10-17

Carl-Erik har bett att få framföra sitt tack för uppvaktningen på 90-årsdagen. Han säger bl.a.:

". . . viktigast av allt är att få hjälp med ett STORT TACK till förenigen Tomtarna och dess många Skatanvänner, av vilka många ju var hemma hos oss den stora dagen. Ett EXTRA STORT TACK för att utse mig som HEDERSMEDLEM i den fina och också, mycket gamla FÖRENINGEN TOMTARNA I SKATAN. Nog har jag valts in som Hedersmedlem mm i olika sammanhang, men finast och mest överraskande är nog att bli så varmt hyllad som nu. Det kom över 60 skatanvänner till oss den 14 september. Och ändå så kan jag erinra mig tiotalet absent frinds som var sjuka mm. Ja, jag måste nu lita till Skatan.nu för att tacka alla, både ni som kom och ni som av olika anledningar talat om att ni inte kunde komma. Skatan sedan mer än 55 år, Carl-Erik"

2013-10-03

YOGAN
Yogan börjar i Skumucken den 16 oktober kl. 11. Ta med ett ligunderlag om du har. Ledig klädsel är att föredra. Är någon intresserad men ej anmäld finns möjlighet att delta. Gunilla har lovat att övningarna skall vara anpassade till våra behov och möjligheter. Det här blir spännande.
Väl mött.
Barbro Åsander

2013-09-26

Cognacsprovning i Skumucken!
Klicka på bilden för att se affischen i ett större format.2013-09-23

Carl-Erik Asplund fyllde 90 år vilket firades med öppet hus den 14 september.
Carl-Erik förärades bl.a. ett Hedersmedlemsskap i Tomtarna.Foto: Ingeli Gagner

2013-09-05

YOGA I SKUMUCKEN
Eftersom önskemål om att ordna yoga har framförts har jag kontaktat årets gymnastikledare 2012, Gunilla Edin med en förfrågan. Med egen erfarenhet av hennes ledarskap är jag övertygad om att det blir fantastiska stunder.
Hon har möjlighet att komma till oss måndag eller onsdag förmiddag. Vi bör vara 10 st var gång om det ej ska bli för dyrt för oss.
Om du är intresserad kan du höra av dig till mig snarast tel. 38381 eller 0702375803. Först till kvarn.
Barbro Åsander

2013-08-30

Tomtarna lyser upp sensommarnatten!
Ikväll sätter Föreningen Tomtarna traditionsenligt ut marshaller runt inloppet till Skatan i samband med Lyskvällen.
Kom; Se; Njut!!!

2013-08-17

Nu finns bilder från byarevyn upplagda. Klicka på knappen nedan för att titta.

2013-08-12

Protokoll från årsmötet:
Nu finns protokollet från Tomtarnas årsmöte publicerat. Klicka på knappen nedan för att läsa.

2013-08-04

Artikel i Sundsvalls Tidning:
"Målargruppen Skumuckenmålarna lever just nu ut sina konstnärsdrömmar."

2013-07-29

Nu blir det fest igen! Kom med!

2013-07-20

Nu kan man boka dansbanan här på Tomtarnas hemsida. Gå till "Hyr Anläggningen" och klicka på "Boka Dansbanan"

2013-07-19

Nya hemsidan för Tomtarna publicerad